Haas F1 Team on Twitter

NEWS: Haas F1 Team will retain its driver lineup of @RGrosjean and @KevinMagnussen for the 2019 FIA Formula One World Championship. 📰: https://t.co/qZNqMbVV8J

Grosjean en Magnussen ook volgend jaar coureurs bij Haas

De Fransman Romain Grosjean (32) en de Deen Kevin Magnussen (25) zijn ook volgend seizoen in de Formule 1 de coureurs van Haas. 

Grosjean is sinds 2016 onderdeel van het team van Haas, Magnussen sinds 2017. ,,Vanaf het begin hadden we ervaren coureurs nodig om de ontwikkeling van onze auto en ons team te versnellen.  In Romain en Kevin hebben we twee goede en ervaren rijders. We zijn drastisch verbeterd ten opzichte vorig jaar tot dit jaar, dus het was een vrij gemakkelijke beslissing om beide rijders te behouden," zegt Günther Steiner, de teambaas van Haas. 

Haas staat momenteel vijfde in de stand van de constructeurs in de Formule 1 dit jaar. Magnussen verzamelde tot op heden 49 punten, Grosjean 27. ,,We gaan de grens van 100 punten doorbreken en dat doen we met Romain en Kevin," vervolgt Steiner in Sotsji. ,,Ze pushen elkaar tot betere prestaties en zorgen er samen voor dat wij als team ook beter worden. Door Romain en Kevin samen te houden, hopen we het volgend jaar nóg beter te doen.'' 

Zeven van de tien teams in de Formule 1 hebben hun rijdersduo voor volgend jaar nu bevestigd. Toro Rosso, Williams en het noodlijdende Force India moeten hun coureurs voor 2019 nog presenteren.

Volledig scherm
Kevin Magnussen en Romain Grosjean. © REUTERS