Volledig scherm
© AP

Haalt Engeland de finale, dan is Hamilton erbij in Rusland

BlogOnze verslaggevers Arjan Schouten en Rik Spekenbrink volgen het Formule 1-circuit op de voet. In blogs melden ze wat hen verbaast in de wereld van pk’s en glitter en glamour.

Volledig scherm
© AP

Door Arjan Schouten

Lewis Hamilton informeerde op Silverstone vandaag alvast maar even bij de persman van de FIA. ,,Wat is mijn straf als ik zaterdag de persconferentie laat schieten? Ik wil gewoon die wedstrijd zien.''

Het probleem van de viervoudig wereldkampioen: meteen na de kwalificatie op Silverstone start het Engelse voetbalelftal zaterdagmiddag in de kwartfinale van het WK tegen Zweden. Kwalificeert Hamilton zich bij de eerste drie in Engeland, dan wacht hem een persconferentie van een halfuur en aansluitend nog een rondje media. De eerste helft kan hij dan zeker op zijn buik schrijven.

Natuurlijk zal hij niet expres vierde worden in de kwalificatie, om alleen een potje voetbal te zien. Desnoods kijkt hij die kwartfinale wel tijdens de persconferentie op zijn iPhone, leuk beeld voor de fotografen. Maar dat hij als topsporter nu ook al bezig is met die wedstrijd, geeft wel aan wat voor grote fan Hamilton is van zijn voetballende landgenoten.

,,Ik kan me alleen maar inbeelden dat die boys na die gewonnen penaltyserie nu op een roze wolk zitten. Ik hoop dat ze goed slapen en eten en zichzelf zaterdag gewoon gaan vermaken op dat veld,” aldus Hamilton. ,,Wetende dat heel Engeland zo enorm passievol achter dat team staat.”

Zijn schema zat ramvol, de laatste weken. Maar na het slotakkoord van de ‘triple header’ wacht hem komende week even rust, voor de laatste twee races in Duitsland en Hongarije. ,,Wat er ook gebeurt, die zondag houd ik helemaal vrij. Die block ik helemaal uit mijn agenda.”

Hamilton gelooft namelijk zoals heel Engeland in een wereldtitel. In een tweede titel na 1966. En komt dat doel in zicht, dan heeft hij grote plannen. ,,Als ze die finale halen, zorg ik dat ik in Rusland ben. Daar wil ik hoe dan ook bij zijn.''

Volledig scherm
© AP