Lewis Hamilton.
Volledig scherm
Lewis Hamilton. © AP

Hamilton: De banden zijn ingewikkelde wetenschap

Onbegrip binnen de Formule 1. Geen enkel team snapt hoe de huidige generatie banden van Pirelli precies werkt, meent wereldkampioen Lewis Hamilton. 

,,We proberen allemaal nog vat te krijgen op de banden, te begrijpen hoe ze op hun best werken. Het is ingewikkelde wetenschap", zei Hamilton in aanloop naar de Grote Prijs van Spanje in Barcelona. 

Sebastian Vettel.
Volledig scherm
Sebastian Vettel. © AP

De Brit is niet de enige die klaagt, vrijwel alle teams mopperen over het rubber van Pirelli met Haas F1 als de grootste. Teambaas Günther Steiner zag zijn coureurs dit seizoen pas één keer in de top tien eindigen. ,,De banden beheerse de Formule 1 en dat zou niet moeten", zei hij.

Ook Sebastian Vettel gaf te kennen dat Ferrari met de banden worstelt. ,,Zoals wij niet begrijpen waarom ze bij ons niet goed werken, begrijpen ze bij Mercedes waarschijnlijk niet waarom ze bij hen wel werken.” Daarmee doelend op de eerste vier races van het seizoen die Mercedes alle won.

Mis 
hier niets van de eerste vrije training in het liveblog.

  1. Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault heeft geen haast met het zoeken naar een vervanger van Daniel Ricciardo, de Australische coureur die na dit seizoen vertrekt naar McLaren. ,,We moeten eerst weten hoe onze auto het doet in de races en we hebben dit jaar nog geen race gereden. De prestaties van de auto bepalen ook welk type coureur we zoeken", zegt teambaas Cyril Abiteboul tegen Motorsport.com. ,,Dus wil ik de tijd nemen voor we een keuze voor de coureur maken. Dat kan best nog een aantal maanden duren."