Hamilton de snelste, Verstappen begint met derde tijd in Mexico

Vrije training 1Max Verstappen is zijn vijfde GP-weekend in Mexico begonnen met een derde plek in de eerste vrije training. Op het Autódromo Hermanos Rodríguez kwam de winnaar van de voorbije twee edities tot 1.17,472. Lewis Hamilton (1.17,327) was iets meer dan een tiende sneller en ook Charles Leclerc dook nipt onder zijn tijd.

Max Verstappen.
Volledig scherm
Max Verstappen. © BSR Agency

Het was een ochtendtraining als alle anderen in Mexico-Stad. De coureurs begonnen op intermediates omdat het asfalt nog niet volledig opgedroogd was na een eerdere regenbui, maar al vrij snel werd alweer overgeschakeld op droogweerbanden. Wel lag de sessie in het laatste gedeelte meer dan 10 minuten stil nadat Lance Stroll de controle over zijn Racing Point verloor en in de banden belandde. Er bleek weinig aan de hand, de Canadees kwam in het slot zelfs nog terug de baan op.

In het restant van de training zetten veel mannen nog even aan om hun tijd te verbeteren. Verstappen kwam in totaal tot 17 rondes en de derde tijd. Hij had vooraf zijn twijfels uitgesproken of de Honda-motor van Red Bull dit weekend snel genoeg is om Mercedes en Ferrari te bedreigen. Hij lijkt in ieder geval dicht achter Mercedes te zitten. Ferrari kwam in de eerste training ‘slechts’ tot de tweede en zesde plaats, maar zij deden dat op de medium-band en lijken hun zaakjes vooralsnog het beste op orde te hebben.

Uitslag vrije training 1.
Volledig scherm
Uitslag vrije training 1. © AD

Beluister de nieuwste editie van de Formule 1-podcast Pitstop.