Volledig scherm
© Photo News

Hamilton: Een gevecht met Verstappen? Ik zou er voor betalen

Lewis Hamilton werd dit jaar voor de vierde maal wereldkampioen en wil daar volgend jaar een vijfde aan toe voegen. De Brit wil dat echter wel door de strijd van de Grote Vier te winnen. ,,Wij zijn de vier sterkste coureurs", zo zegt Hamilton over zichzelf, Fernando Alonso, Sebastian Vettel en Max Verstappen.

Volledig scherm
© Getty Images

,,Ik hoop echt dat we volgend jaar met z'n allen gaan strijden. Dat zou verdomd geweldig zijn", vertelt Hamilton aan de BBC. ,,Ze hebben alle drie hun eigen karaktereigenschappen. Sebastian heb ik dit jaar meer ruimte moeten geven. Max neemt enorm veel risico's. Je moet hem meer ruimte geven, maar hij heeft minder ervaring. Fernando? Dat is de sterkste coureur. Daar moet je enorm veel respect voor hebben én je moet alles goed doen om hem voor te blijven."

Hamilton geeft aan dat hij denkt dat hij op de baan met Alonso wiel-aan-wiel kan racen. ,,Zijn racekwaliteiten zijn geweldig. Maar dat heeft Max ook. Hij doet geweldige dingen, maar hij gaat nog zo enorm groeien. Dat gaat geen probleem worden, het wordt alleen belachelijk zwaar. Zou dat geen geweldig gevecht worden? Zelfs ik zou betalen om dat te zien!"

Bekijk hieronder het jaaroverzicht van het afgelopen F1-seizoen: