Volledig scherm
© Getty Images

Hamilton en Vettel geven Verstappen meer ruimte: ‘Kans is groot dat je elkaar anders raakt’

Lewis Hamilton en Sebastian Vettel gaven na de Grand Prix van Mexico toe dat ze beter opletten als Max Verstappen in de buurt is. In de eerste bochtencombinatie kwamen Hamilton en Verstappen in aanraking met elkaar en de Mercedes-coureur geeft toe dat hij Verstappen anders benadert dan andere coureurs.

,,Ik denk dat elke coureur anders is. Sommige zijn slimmer, sommige zijn heel slim, agressief en sommige zijn een beetje dom”, vertelt Hamilton in de persconferentie na de Grand Prix die hij heeft gewonnen. ,,Door de ervaring die ik inmiddels heb, geef ik sommige coureurs meer ruimte en bij andere coureurs hoeft dat helemaal niet. Zij hebben veel respect. Maar Max... Ja de kans is groot dat je elkaar kan raken als je hem geen extra ruimte geeft, dus vaak doe ik dat.”

Hamilton benadrukt wel dat hij vindt dat Verstappen niet opzettelijk gevaarlijk rijdt. ,,Ik denk niet dat het met opzet was. Het is simpelweg... Hij is een soort magneet voor dit soort situaties”, sloot Hamilton zijn antwoord af op de vraag of de coureurs Max anders benaderen en of hij misschien de agressiefste coureur op de baan is. Als Vettel antwoord moet geven is het simpel: ,,Ja en ja.” Op de vraag om een uitgebreider antwoord, is het ook weer simpel: ,,Nee. Knip en plak het antwoord van Lewis maar. Het klopt.”

Bekijk hier de samenvatting van de Grand Prix:

  1. Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopnames: ‘Dit was geweldig’
    Video

    Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopna­mes: ‘Dit was geweldig’

    Eigenlijk zouden Max Verstappen en de andere coureurs uit de Formule 1 zondag door de nauwe straten van Monaco racen, maar het bleef als gevolg van de coronacrisis stil in het prinsdom. Toch werden de straten ‘s ochtends afgesloten voor Charles Leclerc, die in een sportauto van Ferrari als enige wel door Monaco mocht racen. Dat deed de 22-jarige Monegask als hoofdrolspeler in een korte film van de Franse regisseur Claude Lelouch.