Hamilton excuseert zich voor 'pesten' neefje in jurk

videoLewis Hamilton heeft excuses gemaakt voor zijn opmerkingen in een filmpje dat hij op Instagram had geplaatst. De wereldkampioen in de Formule 1 sprak zijn neefje in scherpe bewoordingen aan op het dragen van een roze jurk.

 ,,Ik ben zo verdrietig, kijk mijn neefje nou'', zegt Hamilton, waarna hij zich tegen het jongetje keert. ,,Heb je dit voor kerst gekregen? Waarom vraag je een prinsessenjurk voor kerst? Jongens dragen geen prinsessenjurk!''

Het kwam de Britse coureur, die het filmpje al snel weer verwijderde, op veel boze reacties te staan. ,,Ik was gisteren gewoon wat aan het dollen met mijn neefje. Toen ik me realiseerde dat mijn woorden ongepast waren, heb ik mijn bericht weer verwijderd'', schreef Hamilton dinsdag op Twitter. 

,,Ik wilde niemand beledigen of aanvallen. Ik vind het geweldig dat mijn neefje zich vrij voelt om zichzelf te zijn, zoals we dat allemaal zouden moeten doen. Ik bied mijn diepste verontschuldigingen aan voor mijn gedrag. Ik ben er altijd voorstander van geweest dat mensen hun leven mogen inrichten zoals ze dat zelf willen. Hopelijk kan dit ongepaste moment me worden vergeven.''

Volledig scherm
© Instagram
Volledig scherm
© EPA
  1. Oproep: Wat is uw mooiste Max Verstappen-moment van 2018?

    Oproep: Wat is uw mooiste Max Verstappen-mo­ment van 2018?

    Formule 1-jaar 2018 kende voor Max Verstappen vele hoogtepunten. Elf podiumplaatsen en twee prachtzeges in Oostenrijk en Mexico. Maar wat was uw mooiste Max-moment van 2018? Bij welke Grand Prix zag u hem live in actie? Waar scoorde u een selfie met Max? Of een handtekening? Deel uw mooiste Max-moment in maximaal 150 woorden (evt. met foto) met ons via uwmaxmoment@ad.nl en wellicht haalt uw bijdrage op zaterdag 29 december de pagina’s van AD Sportwereld.