Volledig scherm
Lewis Hamilton © BELGA

Hamilton maakt zich zorgen om de snelheid van Ferrari

Lewis Hamilton zag door de overwinning van Sebastian Vettel op Spa-Francorchamps zijn voorsprong in de WK-stand met zeven punten slinken naar zeventien punten. Vooruitkijkend naar de rest van het seizoen maakt de regerend wereldkampioen zich de nodige zorgen.

,,Ze hebben de nodige trucjes in hun auto", vertelt Hamilton. ,,Ik zeg niet dat het iets illegaals is. Een trucje is gewoon iets wat zorgt voor extra prestaties. Dat hebben we allemaal wel."

Hoewel het gat opliep tot 12 seconden, gaf Hamilton toe dat hij zijn motor spaarde aan het einde van de race. Volgend weekend staat de Grand Prix van Italië op het programma waar het motorvermogen opnieuw enorm belangrijk is. Twee weken daarna volgt de Grand Prix van Singapore. ,,Daar zullen we het lastig krijgen", zegt Hamilton. ,,Ik bedoel, we kwamen hier in België met een prima update, maar elke keer als wij met een update komen, komt Ferrari met een nog betere update. We wisten dat ze snel waren op de lange rechte stukken. We moeten harder werken. Ferrari heeft op dit moment op één of andere manier meer snelheid. Ik weet niet hoe, maar ze hebben het."

Hamilton en Vettel jagen met nog acht races te gaan op hun vijfde wereldtitel. Deze titel zou ze op gelijke hoogte brengen met Formule 1-legende Juan Manuel Fangio. Alleen Michael Schumacher won vaker de wereldtitel: zeven maal.

Bekijk hieronder de samenvatting van de Grand Prix van België