Volledig scherm
Lewis Hamilton © Getty Images

Hamilton: Mijn rijstijl aangepast om hier succes te boeken

Lewis Hamilton pakte vandaag in Sjanghai zijn 75ste grand prixuit zijn carrière en het was de 1000ste race uit de geschiedenis van de Formule 1. Hoewel de nummers er mooi uit zien, doet het de coureur van Mercedes weinig. ,,Het ziet er wel cool uit.”

,,Ik ben dankbaar dat ik onderdeel ben van deze sport als een mijlpaal van 1000 races wordt gehaald”, vertelt Hamilton bij Ziggo Sport. ,,Maar welke race het voor mij of voor de sport is, maakt mij niet uit. Daar focus ik mij niet op. Ik focus mij op het weekend.”

Hamilton kende geen superweekend. De Brit worstelde fors met zijn Mercedes, maar kwam er uiteindelijk wel als winnaar uit de strijd. ,,Maar het had weinig gescheeld of ik was derde of vierde geworden”, vertelt Hamilton eerlijk. ,,Het was een moeilijk weekend.”

Het was desalniettemin al de zesde keer dat hij de beste was op het circuit van Shanghai. De vijfvoudig wereldkampioen legde na afloop uit dat hij de zege dankte aan een andere rijstijl. ,,Ik was hier altijd erg snel door mijn agressieve rijstijl, maar de afgelopen twee jaar reed ik daardoor mijn banden steeds aan gort. Ik heb mijn natuurlijke rijstijl dus moeten aanpassen om hier weer succesvol te zijn.’’

Hamilton won al zijn tweede race van dit jaar, terwijl ploeggenoot Valtteri Bottas de eerste race in Australië won. Het betekent drie overwinningen op rij voor Mercedes, terwijl Ferrari volgens de Duitse renstal de snelste bolide heeft. ,,Ik denk nog steeds dat wij niet het dominante team zijn, maar we presteren gewoon heel solide. Het team werkt op een superhoog niveau. Bovendien presteert Valtteri veel beter dan vorig jaar’', aldus Hamilton.