Hamilton na ongelijk duel: Ooit zal ik wél tegen Verstappen strijden

Lewis Hamilton startte in de pitstraat en kwam uiteindelijk nipt te kort voor een podiumplek in Brazilië. Tijdens zijn ijzersterke opmars door het veld, kwam de wereldkampioen ook nog Max Verstappen tegen, maar de Nederlander kon niet op tegen het motorgeweld van de Mercedes.

Volledig scherm
© AFP

,,Hij was een sitting duck", vertelt Hamilton bij Ziggo Sport. ,,Ik had veel meer snelheid, maar ooit zal ik wel tegen hem strijden."

De Brit moest vanuit de pitstraat starten nadat hij tijdens de kwalificatie hard crashte. ,,Maar ik geloof dat dit soort dingen met een reden gebeuren. Door die crash kan ik vandaag uitblinken en laten zien wat ik en het team in huis hebben. Het was een leuke dag."

Toch denkt de viervoudig wereldkampioen niet dat hij met zijn vierde plek zijn fout heeft goed gemaakt. ,,Dat lukt niet met één race, dus ik zal er in Abu Dhabi weer voor moeten gaan."

  1. Oproep: Wat is uw mooiste Max Verstappen-moment van 2018?

    Oproep: Wat is uw mooiste Max Verstappen-mo­ment van 2018?

    Formule 1-jaar 2018 kende voor Max Verstappen vele hoogtepunten. Elf podiumplaatsen en twee prachtzeges in Oostenrijk en Mexico. Maar wat was uw mooiste Max-moment van 2018? Bij welke Grand Prix zag u hem live in actie? Waar scoorde u een selfie met Max? Of een handtekening? Deel uw mooiste Max-moment in maximaal 150 woorden (evt. met foto) met ons via uwmaxmoment@ad.nl en wellicht haalt uw bijdrage op zaterdag 29 december de pagina’s van AD Sportwereld.