Volledig scherm
Lewis Hamilton © AFP

Hamilton na oppermachtige overwinning: ‘Het was helemaal niet makkelijk’

Zijn voorsprong op teamgenoot Valtteri Bottas was bijna twintig seconden en hij leidde van start tot finish. Toch wilde Lewis Hamilton zijn overwinning in de Grand Prix van Frankrijk niet makkelijk noemen.

,,Het was helemaal niet eenvoudig”, zegt Hamilton na zijn 79ste overwinning uit zijn carrière. ,,Er zijn altijd wel dingen aan de hand. Je balanceert constant op het randje. Met deze auto's loopt de temperatuur zo hoog op. Het draait echt om de betrouwbaarheid.”

Hamilton gaf na zijn zesde winst van dit seizoen aan dat hij zich vooral zorgen maakte over zijn banden. ,,Er zaten twee flinke blaren op. Ik weet nog dat Lance Stroll vorig jaar een klapband had. Dus ik maakte me daar wel zorgen om. Maar ik heb eigenlijk de hele tijd gas gegeven, maar ik wilde niet te veel pushen aan het einde, omdat ik bang was dat de band zou klappen.”

Bekijk hier de samenvatting van de GP van Frankrijk:

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.