Hamilton reageert kort maar krachtig op kritiek Verstappen

Lewis Hamilton is het na de kwalificatierun van de GP in Sjanghai niet eens met Max Verstappen. De Nederlander zag zijn kwalificatie in de soep lopen en eindigde als vijfde. Volgens Verstappen werden ongeschreven regels overtreden, maar de Engelse wereldkampioen reageert daar kort en duidelijk over: ,,Nope.”

Volledig scherm
© Instagram F1

Jagend op de beste positie op de baan achteraan het treintje van de tien overgebleven auto’s, kozen bijna alle coureurs er voor om extreem laat naar buiten te komen voor een ultieme poging. Te laat voor Verstappen, zo bleek. Want toen hij op start-finish af kwam voor het begin van zijn laatste lap had hij geen tijd meer over om daar nog aan te beginnen.

Verstappen wees eerst de twee Renaults en Ferrari-coureur Sebastian Vettel aan als de schuldigen voor het feit dat zijn run de mist in ging. Zij haalden Verstappen immers nog in bij het oplijnen. Iets wat volgens Verstappen een ‘ongeschreven regel’ is in de Formule 1. ,,Normaal laat je elkaar leven in zo’n treintje, maar nu was het zo op de limiet dat iedereen maar gewoon ging.”

Het officiële Instagram-account van de Formule 1 zette het gevloek van Verstappen online met daaronder de tekst: ,,Het is een ongeschreven regel dat je achter elkaar blijft bij het ingaan van de laatste lap.” Een citaat van Verstappen. Hamilton, die morgen achter Valtteri Bottas op P2 start, kon het niet laten om even te reageren...

"It's an unwritten rule that you agree that if you get to the last sector, you just stay behind each other" Max Verstappen 👀😬😠 . #F1 #Formula1 #Race1000 #ChineseGP #MaxVerstappen #RedBull @maxverstappen1 @redbullracing

59.6k Likes, 1,469 Comments - FORMULA 1® (@f1) on Instagram: ""It's an unwritten rule that you agree that if you get to the last sector, you just stay behind..."

Volledig scherm
Lewis Hamilton. © AFP