Volledig scherm
© Getty Images

Hamilton: Verdere beperkingen motoren in 2018 zijn 'klote'

De gridstraffen zijn dit jaar al niet meer bij te houden en volgend Formule 1-seizoen lijkt het nog erger te worden. Waar coureurs dit jaar vier motoren mogen gebruiken voordat er straffen worden opgelegd, wordt dit in 2018 gelimiteerd tot slechts drie motoren. 'En dat is klote', zo zegt wereldkampioen Lewis Hamilton.

De limiet is ingesteld om de kosten in de koningsklasse van de autosport te drukken, maar zorgt er volgens Hamilton ook voor dat coureurs tijdens Grands Prix niet meer voluit kunnen gaan. ,,We missen het sprinten in de Formule 1", vertelt de Brit tegenover de BBC.

Hamilton uit daarnaast zijn zorgen over de zwaardere wagens door de introductie van het hoofdbeschermingssysteem halo. ,,De wagen zal volgend jaar aanvoelen als een bus, omdat het zo zwaar wordt. De remafstanden worden langer, waardoor deze constant op de limiet balanceren. Ik weet dat ik nu heel negatief klink, maar als racers willen we snelle, lichte auto's waarmee we constant kunnen aanvallen."

Hamilton haalt de Grand Prix van Brazilië aan als voorbeeld. De coureur van Mercedes begon met een nieuwe motor vanuit de pitstraat en kon vol aanvallen. ,,Terwijl de jongens vooraan alleen bezig waren met het managen van de wagen. En dat doen we eigenlijk altijd. Daar is niets aan voor de fans. In een regenrace hebben we deze problemen niet en dat zijn vaak de meest spectaculaire races."

  1. Oproep: Wat is uw mooiste Max Verstappen-moment van 2018?

    Oproep: Wat is uw mooiste Max Verstappen-mo­ment van 2018?

    Formule 1-jaar 2018 kende voor Max Verstappen vele hoogtepunten. Elf podiumplaatsen en twee prachtzeges in Oostenrijk en Mexico. Maar wat was uw mooiste Max-moment van 2018? Bij welke Grand Prix zag u hem live in actie? Waar scoorde u een selfie met Max? Of een handtekening? Deel uw mooiste Max-moment in maximaal 150 woorden (evt. met foto) met ons via uwmaxmoment@ad.nl en wellicht haalt uw bijdrage op zaterdag 29 december de pagina’s van AD Sportwereld.