Volledig scherm
Lewis Hamilton na de tweede vrije training vrijdag voor de Grand Prix van Brazilië. © Photo News

Hamilton vraagt om meer bewaking na gewapende overval

Lewis Hamilton heeft opgeroepen tot betere bewaking van de Formule 1-teams bij de Grand Prix van Brazilië. De wereldkampioen deed dat na de gewapende overval op een busje van het Mercedes-team net buiten het circuit Interlagos bij São Paulo.

De overvallers richtten pistolen op de hoofden van de teamleden en namen wat waardevolle spullen mee. Er raakte niemand gewond.

Hamilton echter was zich rot geschrokken. Hij uitte op Twitter zijn afschuw over de brute overval. ,,Er zijn schoten gelost en pistolen op hoofden gezet. Dit is zeer verontrustend'', aldus de Britse autocoureur. ,,Die jongens zijn zich doodgeschrokken en toch zo professioneel dat ze weer aan het werk zijn gegaan. Het wordt hoog tijd dat de Formule 1 en de teams hier wat tegen doen, want het gebeurt hier bijna elk jaar.''

Dat het onveilig is rond het circuit is bekend. De coureurs rijden van en naar hun hotels in São Paulo onder escorte van de politie in kogelwerende auto's. De werknemers van de renstallen reizen meestal zo onopvallend mogelijk, dus niet in hun gesponsorde kleding.

De Grand Prix van Brazilië is de voorlaatste race van het jaar. Hamilton is al zeker van de wereldtitel.