Volledig scherm
Sebastian Vettel. © EPA

‘Het duurt niet lang voordat Ferrari weer om de zeges en wereldtitel meedoet’

Ferrari gelooft nog steeds dat de ommekeer kan komen in dit seizoen in de Formule 1. ,,Het gat naar Mercedes is niet zo groot als het lijkt. Ik zie nog steeds mogelijkheden om het verschil goed te maken'', zegt teambaas Mattia Binotto in de Duitse krant Die Welt.

De Italiaanse renstal wacht nog altijd op de eerste zege van dit seizoen. De rode bolide was de snelste in de testen voor de eerste race, maar na vijf grands prix is duidelijk dat Mercedes een veel betere auto heeft. De Duitse renstal heeft vijf keer achtereen de eerste twee posities veroverd. Kopman Sebastian Vettel van Ferrari staat in het WK vierde, achter de Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas én Max Verstappen van Red Bull.

,,Het duurt niet lang voordat we weer continu om de zeges en de wereldtitel meedoen. In feite hebben we de meest efficiënte auto van alle teams, maar we kunnen niet pieken als het gaat om grip en 'downforce'. Heeft ook te maken met de moeilijkheden om de banden goed op temperatuur te krijgen'', aldus Binotto. ''Het is een proces van leren en ontwikkelen. Ferrari is aan het rijpen.” De Fin Kimi Räikkönen behaalde in 2007 de laatste wereldtitel voor Ferrari.

Arjan Schouten, Tim Engelen en Etienne Verhoeff bespreken de Grand Prix van Nederland en de race in Monaco. ‘Max Verstappen heeft nog alles te bewijzen in Monaco’

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.