Max Verstappen.
Volledig scherm
Max Verstappen. © REUTERS

‘Het laatste waaraan ik twijfel is mezelf’

Max vol vertrouwenNa zijn uitvalbeurt in Hongarije vorig jaar, begon Max Verstappen aan een imposante en constante reeks van twintig goede races. Twee zeges in de laatste drie grands prix geven hem geen extra zelfvertrouwen. ,,Die heb ik daar niet voor nodig. Het laatste waaraan ik twijfel is mezelf.”

Door Rik Spekenbrink

Het was in de donderdagse namiddag op de Hungaroring welhaast drukker dan ooit bij zijn persconferentie. Dat krijg je als je een spectaculaire race weet te winnen en de kenners over elkaar heen buitelen met superlatieven. Het maakt Max Verstappen allemaal niet zo veel uit. En dat is niet gespeeld. ,,Het is op zich prima als er goede dingen over mij gezegd worden. Maar het geeft mij verder geen voldoening, ik slaap er niet beter van. Zoals ik ook niet wakker lig van slechte kritieken.”

Twintig races op rij gefinisht, twintig keer in de top-5, twee van de laatste drie races gewonnen. Verstappen is ‘hot’. Er wordt zelfs over titelkansen gesproken, niet in de laatste plaats om teamadviseur Helmut Marko eerder deze week zei een kampioenschap niet meer uit te sluiten. ,,Of ik dat vervelend vind? Nee hoor. Maar ik ben niet met de titel bezig, daar ligt mijn focus niet. Een gat van meer dan 60 punten is nog steeds enorm. We gaan het natuurlijk wel proberen. Er zijn circuits waar wij zouden moeten kunnen winnen, maar als Mercedes dan tweede wordt, win je niet zo gek veel. Ik ga gewoon gas geven, ieder weekeinde is een kans op zich.”

Bekijk hieronder de voorbeschouwing op de GP van Hongarije:

Zijn Red Bull heeft volgens Verstappen geen zwakke punten meer, het komt nu aan op finetuning. Doorgaans is zijn team de beste in het zogenoemde doorontwikkelen van de auto, gedurende het seizoen. ,,Maar ik ga nu niet roepen dat we Mercedes kunnen inhalen. We moeten het eerst maar weer doen, dat verbeteren van de auto. Ik laat het liever zien dan dat ik het roep.”

Voor de Hongaarse grand prix noemt Verstappen zichzelf geen favoriet. Hij vindt het een prettige race op de kalender en het circuit, met relatief weinig rechte stukken, ligt Red Bull op papier wel. Maar de resultaten van afgelopen jaren maken dat enige bescheidenheid past. Verstappen: ,,Mercedes leidt, en Ferrari had in Duitsland normaal gesproken pole positition gepakt. Wij hebben hier nog wel wat werk te doen.”

Luister hieronder naar de Formule 1-podcast ‘Pitstop’:

Poll

Doet Max Verstappen weer mee om de wereldtitel?

  • Ja, hij vormt een serieuze bedreiging voor Hamilton en Bottas (35%)
  • Nee, Mercedes is veel te sterk (65%)
31837 stemmen

Bekijk hieronder nog eens de spectaculaire GP van Duitsland:

Max Verstappen.
Volledig scherm
Max Verstappen. © Getty Images