EPA, Reuters
Volledig scherm
© EPA, Reuters

Historische dubbelslag: Verstappen wint GP van Monaco en is eerste Nederlandse WK-leider ooit

Video'sVoor het eerst in de historie van de Formule 1 leidt een Nederlander het wereldkampioenschap. Max Verstappen won de Grand Prix van Monaco, en met rivaal Lewis Hamilton slechts op de zevende plek is het verschil in de titelstrijd nu vier punten in het voordeel van Verstappen. Carlos Sainz en Lando Norris maakten het podium compleet in een race die al vóór de start werd getekend.

8 reacties

 • Marijke van der Hoek

  1 jaar geleden
  Monaco is, wat mij betreft, meestal een saaie race daar inhalen op dit circuit moeilijk zo niet onmogelijk is. Vandaag heb ik eigenlijk voor het eerst genoten van deze race. De druk van Carlos Sainz op Max. Checko Perez die ongelofelijk hard geprobeerd heeft om ook een podiumplaats te veroveren (helaas niet gelukt) en Max die een ongelofelijk goede race gereden heeft. Geen circuit waar je je een foutje kan veroorloven! Het eindresultaat: geweldig!
 • Astrid Beek

  1 jaar geleden
  Niet kunnen kijken dit weekend, maar dat is bij Monaco meestal niet zo erg. Wel jammer dat ik nu gemist heb dat Max op 1 kwam, maar daar blijft hij nog een paar weken staan en hopelijk nog veel langer ook.
 • Jan visser

  1 jaar geleden
  Als Verstappen fan is het natuurlijk leuk om hem te zien winnen op zo'n iconisch circuit. Maar objectief gezien was het een drama, ik geloof niet dat er 1 keer ingehaald is op de baan. Je moet F1 eigenlijk alleen kijken als je fan bent van een team of driver, voor een objectieve racefan is er geen bal aan. Jan Visser
 • Jan Kromwijk

  1 jaar geleden
  Ontzettend knap van alle coureurs. Zo'n smal circuit en geen safetycar. Max had geluk dat Leclerc niet van start ging (zie dan maar eens in te halen) en ging goed van start door Bottas te blokken. Leuke, maar verder wel een saaie race. Hopen dat Max same met Redbull de eerste plaats weten te behouden.
 • geert postmus

  1 jaar geleden
  Geweldige overwinning van Max. Volgens mij had hij het er op het songfestival ook prima vanaf gebracht....😁