Max Verstappen
Volledig scherm
Max Verstappen © EPA

Honda: Snelheid hoopgevend, maar nog steeds een gat met Ferrari en Mercedes

Voor het eerst sinds 2008 stond er weer een coureur op het podium die reed met een Honda-motor. Max Verstappen reed gisteren in de Grand Prix van Melbourne naar de derde plaats en haalde daarmee wat druk weg bij de Japanners.

,,We zijn nu iets meer relaxt en het is een goede motivatie om door te gaan”, vertelt Toyoharu Tanabe, technisch directeur bij Honda, aan Motorsport.

Hoewel de eerste signalen hoopgevend zijn, waarschuwt Tanabe wel dat Honda er nog niet is. ,,We hebben de data uit de testdagen in Barcelona en de data van hier. We zien een duidelijk gat tussen de topteams. Dat we nu op het podium staan, wijzigt niets in onze doelstellingen.”

Ferrari stelde in Melbourne teleur, maar bij Honda gaan ze er niet vanuit dat ze de Italianen nu voorbij zijn. ,,Op deze baan waren we sneller, maar in Barcelona was Ferrari heel erg sterk. Het is een combinatie van de wagen, de coureur en de baan. Het is niet makkelijk om nu aan te geven waar wij snel kunnen zijn. Op een ander circuit bevinden we ons misschien op een andere positie. Maar dit resultaat en de snelheid in de race zijn erg bemoedigend.”

Bekijk hieronder de samenvatting van de Grand Prix van Australië: