Volledig scherm
Max Verstappen met teambaas Christian Horner © Getty Images

Horner grapt: Renault helpt ons niet of ze nou in de wagen zitten of niet

Christian Horner kon het gisteren na de Grand Prix van Bahrein opnieuw niet laten om een speldenprikje uit te delen aan Renault. De verstandhouding tussen de teambaas van Red Bull en de Fransen is ernstig vertroebeld na de moeizame afgelopen seizoenen en Max Verstappen liep gisteren een podiumplaats mis door het uitvallen van de gele wagens.

,,Dat de Renaults in rook opgingen heeft ons helaas niet geholpen om op het podium te komen”, vertelt Horner. ,,Ironisch nietwaar? Of ze nou in onze auto zitten of niet maakt niet uit!”

Verstappen was in de slotrondes van de Grand Prix Charles Leclerc aan het bijhalen, nadat de Ferrari-coureur met motorproblemen kampte. Het was een kwestie van tijd voordat de Nederlander de Monegask voorbij zou steken, maar dat was buiten de pech van de Renaults gerekend. Gelijktijdig vielen Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg stil en daardoor moest de safetycar de baan opkomen. Het was het geluk voor Leclerc en de pech voor Verstappen, al gaf de Nederlander eerlijk toe dat hij niet echt recht had gehad op een podiumplaats.

,,We moeten meer snelheid vinden”, was ook Horner van mening. ,,Ferrari was hier erg sterk en Mercedes had wat mazzel. Om te zien waar we nou staan, moeten we kijken waarom Ferrari hier zo sterk was. Het leek wel een compleet ander team en bij Mercedes was het precies het omgekeerde. We moeten nog ontdekken waar de sleutel ligt. Op dit moment lukt het ons niet om het meeste uit de banden te halen. Maar ik denk wel dat de coureurs het maximale eruit hebben gehaald. Als je ze nu hoort praten dan zijn ze niet erg gelukkig met de wagen.”

Bekijk hier de samenvatting van de Grand Prix van Bahrein: