Volledig scherm
Christian Horner. © Getty Images

Horner: Met Honda een constanter seizoen draaien

Op de eerste Formule 1-testdag in Barcelona noemde teambaas Christian Horner het prille huwelijk tussen Red Bull Racing en motorleverancier Honda alvast ‘harmonieus’. ,,Honda zorgt voor een vitaal stukje in de puzzel om nog beter te worden.”

Quote

We zijn geen klant meer nu, maar echt een partner.

Christian Horner

Door Arjan Schouten

Veel kilometers op de teller, geen noemenswaardige problemen met de auto en een blije coureur. Nee, reden tot klagen had teambaas Christian Horner niet, tijdens de eerste testdag op Circuit de Catalunya. Voor een klein leger van zo’n 50 journalisten sprak hij nog voor de dag ten einde was dan ook vol enthousiasme over de komende maanden. ,,Onze verwachting is dat we progressie gaan maken”, aldus Horner. ,,Een nieuw jaar, een nieuwe line-up met Pierre Gasly naast Max Verstappen, een nieuwe motor. We willen dichter naar Mercedes en Ferrari toe. Op meer circuits een rol van betekenis spelen, zonder afhankelijk te zijn van het chassis. En zo een constanter seizoen draaien.”

Volledig scherm
Christian Horner staat de media te woord in Barcelona. © Getty Images

En het vermogen van Honda, dat in de plaats is gekomen van Renault, gaat daar bij helpen, zo vertelde Horner. ,,Honda zorgt voor een vitaal stukje in de puzzel waarmee we verder moeten komen. Ik weet natuurlijk niet wat de concurrentie heeft uitgespookt, de afgelopen maanden. Maar de inzet die Honda deze winter heeft getoond, was fantastisch. We zijn geen klant meer nu, maar echt een partner. En daar merken we nu al de voordelen van. Natuurlijk draait alles uiteindelijk nog steeds om vermogen, daarmee maak je het verschil. Maar als je kijkt naar de installatie van de motor in ons chassis, beter is dat nog niet eerder gedaan. Hoe geïntegreerd het allemaal is, echt een kunststukje. Het past allemaal in elkaar als een Zwitsers uurwerk.”

Het doel van Red Bull Racing, deze week? ,,Zoveel mogelijk kilometers maken en data verzamelen waarmee we verder kunnen, de komende maanden. Het complexe huwelijk tussen chassis en motor leren begrijpen. Alles moet in harmonie zijn en vooralsnog loopt dat goed”, aldus Horner, die Verstappen in de RB15 vandaag meer dan honderd rondes zag rijden. ,,De auto loopt betrouwbaar, onze coureur is blij. Maar liever kijk ik nog niet teveel naar de rondetijden, want iedereen is hier vooral bezig met zichzelf.”

Volledig scherm
Max Verstappen in de RB15. © Getty Images