Volledig scherm
Christian Horner en Max Verstappen © Getty Images

Horner: Red Bull ligt momenteel voor op Mercedes

Christian Horner, teambaas bij Red Bull, is optimistisch na de eerste testdagen van het Formule 1-seizoen in Barcelona. Uit de GPS-data zou blijken dat Ferrari en Mercedes na de eerste twee dagen nog sneller zijn dan Red Bull, maar volgens Horner is daar een reden voor: er ontbreken nog wat onderdelen aan de wagen van Max Verstappen.

,,We reden de eerste twee dagen met een andere achtervleugel. Daardoor was het moeilijk de auto uit te balanceren. Vandaag is pas de achtervleugel binnengekomen die speciaal voor Barcelona is”, vertelt Horner aan het Duitse Auto, Motor und Sport.

Volgens Horner ligt Red Bull volledig op schema. ,,De auto werkt zoals we hadden voorspeld en de Honda-motor is net een raket. Max is dolgelukkig. Hij voelt de extra kracht.”

Horner zegt dat uit de analyses van zijn team blijkt dat het op dit moment eerder gaat tussen Ferrari en Red Bull dan tussen Ferrari en Mercedes. ,,Mercedes ligt momenteel nog achter ons”, aldus de teambaas, die tevens aangeeft dat voor de eerste Grand Prix in Melbourne er een update komt van de Honda-motor.

De Brit geeft tevens aan dat hij zich nog geen zorgen maakt om de radicale voorvleugel van Ferrari. Het concept van de Scuderia verschilt wezenlijk met de voorvleugel van Red Bull. ,, Natuurlijk hebben we daar naar gekeken, maar onze simulaties hebben aangetoond dat onze vleugel meer potentie heeft.”

  1. Verstappen wint bizarre GP van Brazilië, Gasly eindigt als tweede en Ferrari's klappen bovenop elkaar

    Verstappen wint bizarre GP van Brazilië, Gasly eindigt als tweede en Ferrari's klappen bovenop elkaar

    Hij moest er vol voor op het gaspedaal, maar Max Verstappen heeft vanavond op spectaculaire wijze een zinderende Grote Prijs van Brazilië gewonnen. Vanaf pole position kreeg hij te maken met een incidentje in de pitstraat, een in zijn nek hijgende Lewis Hamilton en twee keer de safety car op de baan. Maar 71 vlekkeloze rondjes, drie perfecte pitstops en een uitgekiende teamstrategie hielpen hem aan de zege, de achtste in zijn carrière.