Ferrari-fans op het circuit van Monza in 2018.
Volledig scherm
PREMIUM
Ferrari-fans op het circuit van Monza in 2018. © AP

Iedere F1-coureur droomt van heldenrol bij Ferrari: ‘Ik ga het daar wél maken’

PodcastNet begonnen bij McLaren, trekt Carlos Sainz alweer naar het team van Ferrari, waar Sebastian Vettel straks een illusie armer ver­trekt. De lokroep van de Scuderia, al jaren ver­stoken van succes, blijft onweerstaanbaar.

Door Arjan Schouten

Zelfs de dromen van Ayrton Senna kleurden geregeld dieprood. ,,Ooit rijd ook ik in een Ferrari’’, riep de Braziliaanse racelegende, die zijn grootste successen behaalde bij McLaren, meer dan eens. Vlak voor zijn dood in 1994 zou hij zelfs nog om de tafel hebben gezeten met het Italiaanse raceteam, het kwam er niet meer van.

De drievoudige wereldkampioen was lang niet de enige grote coureur die hardop fantaseerde over de ­Scuderia, zoals Ferrari ook wel wordt genoemd. ,,Uiteindelijk wil iedere Formule 1-coureur een Ferrari besturen’’, liet Ferrari-topman Louis Camilleri optekenen toen zelfs Lewis Hamilton vorig jaar flirtte met de renstal.

  1. Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopnames: ‘Dit was geweldig’
    Video

    Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopna­mes: ‘Dit was geweldig’

    Eigenlijk zouden Max Verstappen en de andere coureurs uit de Formule 1 zondag door de nauwe straten van Monaco racen, maar het bleef als gevolg van de coronacrisis stil in het prinsdom. Toch werden de straten ‘s ochtends afgesloten voor Charles Leclerc, die in een sportauto van Ferrari als enige wel door Monaco mocht racen. Dat deed de 22-jarige Monegask als hoofdrolspeler in een korte film van de Franse regisseur Claude Lelouch.