Volledig scherm
© AP

'Ik moet mijn team bedanken voor de perfecte strategie'

Verstappen 2deNa zijn tweede plaats in Singapore wist Max Verstappen meteen wie hij moest complimenteren. ,,Dit resultaat heb ik te danken aan het team, dat een heel goede strategie klaar had liggen.‘’

Door Arjan Schouten

Schaken was het, in Singapore. Bijten als het kan, toeslaan als het moet. En het moest, toen Sebastian Vettel als eerste van de toprijders naar binnen ging en tot ieders verrassing voor ultrasofts koos. Een scenario waar Red Bull Racing wel raad mee wist. Twee rondjes moest Verstappen nog door stampen, om daarna softbanden op te pikken en vlak voor Vettel weer terug te komen op plaats twee, de positie die hij na de start snel kwijt was geraakt. ,,Ik moet in de eerste plaats het team bedanken," besefte Verstappen, die al jubelde toen hij na de pitstop weer terug kwam als tweede. ,,De goede strategie die het team heeft gemaakt, heeft me erg geholpen vandaag. Daaraan heb ik deze tweede plaats te danken", zo benadrukte hij in de persconferentie, naast winnaar Lewis Hamilton en de bloedchagrijnige nummer drie Vettel.

Bekijk hier de cruciale pitstop van Verstappen:

Voor zijn neus bleek Hamilton veel te snel. Was er een moment in de race dat Verstappen nog aan de zege had gedacht? ,,Mwah, nee. Ik wist dat ik Lewis moest achtervolgen en die tweede plaats naar huis moest brengen. Ik kreeg nog een bijna kansje toen we spijtig genoeg werden opgehouden door achterblijvers. Maar ik besefte ook dat ik normaal gesproken Lewis hier nooit zou hebben ingehaald."

Volledig scherm
© AP

Over zijn motor had hij het hele weekend veel te klagen gehad. Nu viel het redelijk mee. Op die trage rondjes achter de safety car na, na het incident tussen Sérgio Perez en Esteban Ocon. ,,Ik was wel blij toen de safety car weer weg ging, want mijn motor viel bijna stil als ik naar de eerste versnelling moest.. Maar de auto was goed. Dat wisten we al."

Met weinig optimisme ging hij twee maanden terug de zomerstop in. Nu drie races en twee podiumplaatsen verder, weet hij nog altijd niet goed wat hij moet verwachten van de laatste zes races. ,,Deze baan ligt ons natuurlijk beter dan Monza. We zien wel wat nu de volgende goede mogelijkheid wordt. Mexico (waar hij in 2017 nog won, red.) wellicht. Maar ik denk niet dat het daar zo goed gaat worden als vorig jaar."