De klap tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton.
Volledig scherm
De klap tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. © Screenshot Ziggo Sport

Internationale media gaan los op confrontatie Verstappen vs Hamilton: ‘Je wist dat dit ging gebeuren’

Na de opzienbarende Grand Prix van Groot-Brittannië komen ook de internationale media opinies, reacties en analyses tekort om de crash én clash tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen te duiden. Wie was fout? Wat betekent dit voor het Formule 1-seizoen? De buitenlandse kranten raken er in elk geval niet over uitgepraat.

35 reacties

 • M K

  1 jaar geleden
  Toch jammer dat velen de spelregels niet goed kennen. De 10 seconden regel is al afgesproken met alle teams een paar jaar geleden. Dus dat verhaal van Schumacher heeft hier dus niets mee te maken. Het is een stevig race incident alhoewel de Max fans daar natuurlijk voor hun terecht het daar niet mee eens zijn. Ik kijk iets neutraler en zie gewoon een race incident. Twee coureurs die beiden als eerste door een bocht willen. Beiden hadden meer ruimte kunnen geven maar dat zit niet in hun karakter.
 • Chris Eelman

  1 jaar geleden
  Vreemd dat Hamilton hier weg mee kon komen. Stewards wijzen hem aan als schuldige en dan maar 10 seconden penalty wat voor Mercedes met betere race-pace dan bijv. Ferrari een lachertje is. Ik ben en blijf van mening dat Hamilton bewust Max van de baan gekegeld heeft en dat gebaseerd op o.a. een foto van bovenaf waarop duidelijk te zien is dat Hamilton niet in de richting van de bocht kijkt maar naar de zijkant van de Red Bull. Stewards moeten nogmaals goed gaan kijken. Het was opzet.
 • Michael Viehoff

  1 jaar geleden
  Schumacher werd jaren terug voor exact dezelfde aktie gediskwalificeerd. Nu Hamilton heeft bereikt wat voor hem het belangrijkste was, niet weer op een rij verliezen, maar nu voor het thuis publiek, krijgt ie een lullig 10 seconden penalty, en komt ermee weg. Wat moet je nu nog meer doen dan je enige rivaal opzettelijk van de baan rossen om een diskwalificatie of schorsing te krijgen??
 • a.j. Hulst

  1 jaar geleden
  Waarom lukt het de FIA niet om die zweem van corruptie uit de F1 te krijgen. 10 seconden tijdstraf nadat je iemand van de baan gereden hebt met bijna 300 km. Dezelfde straf die iedereen krijgt als hij een 'lijntje' mist. Het is trouwens de Board van stewards die deze straffen uitspreken. Duidelijk een orgaan wat de druk dus niet aankan bij dit soort 'thuiswedstrijden': op iedere ander circuit zou Hamilton minimaal worden gediskwalificeerd voor deze actie, ook al was het misschien geen opzet.
 • Breevoort

  1 jaar geleden
  Linker voorwiel raakt rechter achterwiel en dan volhouden ik reed naast hem . Waarschijnlijk heb ik iets niet gezien dan .??????. Ik had Hamilton sportiever ingeschat