Sir Jackie Stewart was aanwezig in Monza.
Volledig scherm
Sir Jackie Stewart was aanwezig in Monza. © AFP

Jackie Stewart: ‘Verstappen heeft nog veel te leren, maar naar wie luistert hij?’

Racelegende Sir Jackie Stewart (82) zag afgelopen zondag van dichtbij hoe Max Verstappen en Lewis Hamilton op elkaar in de Italiaanse grindbak eindigden. Zijn lezing van het incident: beide coureurs namen onnodig veel risico. Maar: ,,Als ik baas was bij het team van Verstappen, zou ik zeggen: ‘in godsnaam, doe dit nooit meer'.”

88 reacties

 • P.J. Van Brakel

  7 dagen geleden
  Ik ben het helemaal met hem eens (behalve dan het kleine puntje dat als hij naar Hamilton was toegegaan dat dan gezegd zou worden dat hij die stoorde bij zijn poging om weg te rijden) alleen dan moet je je wel afvragen hoe je reactie van Hamilton na Silverstone moet duiden??? De stewards gaven Verstappen deze straf omdat ze nu al niet meer geloofwaardig waren.
 • Martin Dongen

  1 week geleden
  Silverstone verhaal kan afgesloten worden .en Mad Max moet nog heelveel leren vind hem toch een van de gevaarlijkste rijders in het veld
 • Meijer

  2 weken geleden
  (1) Stewart is een Schot en Engelsen en Schotten zijn aartsvijanden, dus van partijdigheid zal geen sprake zijn (2) Max wordt vaak onvolwassenheid verweten. Hij is nog maar 23 en als je hem hoort in persconferenties dan komt hij zeer volwassen over (3) F1 coureurs zijn per definitie opportunisten die voor elke kans gaan, hoe klein ook (4) de straf die Max kreeg kan niet worden vergeleken met die van Lewis op Silverstone. Als Lewis daar was uitgevallen had hij ook een gridstraf gekregen.
 • Dennis Bijkerk

  2 weken geleden
  "waarom gaven ze Verstappen maar drie plekken gridstraf als ze er zo zeker van waren dat hem alle blaam trof?" De stewards waren er helemaal niet zeker van de Verstappen alle blaam trof. In het officiële rapport staat dat de Stwerads vinden dat Verstappen 'predominantly to blame' was, wat zoveel betekent als beiden hebben schuld, maar de grootste schuld lag bij Verstappen. Heb veel respect voor de oude man, maar wat hij hier zegt is gewoon pertinent niet waar.
 • Raynar

  2 weken geleden
  Ferdinand V. , je slaat de spijker op zn kop!