Jos Verstappen: Hoezo nou rijstijl veranderen?

GP OostenrijkVier uit vier. Jos Verstappen is er niet elke race bij, maar tot nu toe heeft hij geen overwinning van zijn zoon gemist. Hij haalde in Oostenrijk zijn gram wat betreft het verhaal dat Max een betere focus zou hebben gehad zonder zijn vaste entourage erbij. In Canada, twee races geleden, ontbrak voor het eerst zowel Jos Verstappen als Raymond Vermeulen, de manager van Max. ,,Maar dat was altijd al het plan’’, zei Jos.

Door Rik Spekenbrink

Senior wilde graag nog iets anders benoemen. Al die media en oud-coureurs die eerder dit seizoen riepen en schreven dat Verstappen zijn rijstijl moest aanpassen. Dat het te agressief was, te ondoordacht. 

Quote

Die kritiek was de grootste onzin

Jos Verstappen

,,Wie dat ooit nog zegt of schrijft, begrijpt het niet. Hij heeft hier juist door die rijstijl gewonnen’’, doelde pa Verstappen vooral op de inhaalactie op Kimi Räikkönen in de eerste ronde. ,,Die kritiek was de grootste onzin. Natuurlijk moet Max nog kleine dingen finetunen. En wordt hij door ervaring en leeftijd alleen nog maar beter. Maar hij weet wat hij doet en heeft alles onder controle. Daar hoeft niemand ooit nog vraagtekens bij te zetten.’’ Zo. Dat was eruit.

Na Spanje, Mexico en Maleisië was ook Oostenrijk een overwinning met een verhaal, door al die duizenden Nederlanders langs de baan. Jos Verstappen: ,,De eerste in Barcelona, in een nieuw team, was uiteraard mooi. Maar die van Maleisië, waar hij Lewis Hamilton inhaalde, en Mexico, met dj Hardwell in die prachtige arena, gaven me ook kippenvel.’’

Volledig scherm
Max Verstappen met zijn vader Jos. © AFP
Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© EPA