Jos Verstappen kalmeerde woedende Max

Max Verstappen was zaterdag woedend omdat zijn auto tijdens de kwalificatie van de GP van Mexico naar eigen zeggen allerlei haperingen vertoonde. Die voorkwamen dat hij de jongste coureur ooit met een poleposition werd. ,,Ik heb er slecht van geslapen, zo boos was ik’', zei hij.

Zijn vader Jos Verstappen moest hem kalmeren. ,,Max was boos omdat de auto niet helemaal in orde was. Niet door het missen van poleposition, maar door de auto. Ik heb hem zondagochtend wat gekalmeerd. Want poleposition is mooi, maar winnen is veel belangrijker. Daarna was hij getergd. Hij wilde maar één ding en dat is het winnen van de wedstrijd‘’, aldus Verstappen senior tegenover het Ziggo-programma Peptalk. 

Max Verstappen wist vanaf de tweede startplek op te rukken naar de koppositie door ploeggenoot Daniel Ricciardo in te halen en Lewis Hamilton (Mercedes) in de bocht voor te blijven. 

Volledig scherm
© Getty
  1. Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault heeft geen haast met het zoeken naar een vervanger van Daniel Ricciardo, de Australische coureur die na dit seizoen vertrekt naar McLaren. ,,We moeten eerst weten hoe onze auto het doet in de races en we hebben dit jaar nog geen race gereden. De prestaties van de auto bepalen ook welk type coureur we zoeken", zegt teambaas Cyril Abiteboul tegen Motorsport.com. ,,Dus wil ik de tijd nemen voor we een keuze voor de coureur maken. Dat kan best nog een aantal maanden duren."