Max en Jos Verstappen.
Volledig scherm
Max en Jos Verstappen. © Getty

Jos Verstappen verzorgt voorprogramma op Red Bull Ring

Twee uur voor Max Verstappen morgen een poging waagt om opnieuw de GP van Oostenrijk te winnen, mag zijn vader de tienduizenden Nederlanders in Spielberg alvast opwarmen. Jos Verstappen is een van de coureurs bij de Legends Parade op de Red Bull Ring.

Door Arjan Schouten

De Nederlandse Formule 1-fan die morgen al vroeg op het circuit in Oostenrijk is, kan twee uur voor de start van de grand prix alvast klappen voor een Verstappen. Om 13.10 uur staat Jos Verstappen op dezelfde grid waar zijn zoon Max later die dag start, als een van de coureurs in de Legends Parade. 

Een veld vol supercars, als extraatje voor het publiek. In een Pagani Huayra Roadster - topsnelheid 350 kilometer per uur, 764 pk aan boord - neemt Verstappen senior het een kwartiertje op tegen andere oud-coureurs als Jean Alesi, Helmut Marko, David Coulthard, Mark Webber en Gerhard Berger. ,,Ik weet niet of we het een race moeten noemen, maar het kan geen kwaad om een beetje lol te maken, denk ik’’, reageerde zoon Max al op het nieuwe race-avontuurtje van zijn vader, die tussen 1994 en 2003 zelf tot 107 Formule 1-races kwam.

Vandaag reed Jos Verstappen overigens ook al wat rondjes op het circuit. Zijn bijrijder was niemand minder dan tweevoudig olympisch kampioen Kjeld Nuis.

Kjeld Nuis.
Volledig scherm
Kjeld Nuis. © Screenshot
Jos Verstappen.
Volledig scherm
Jos Verstappen. © Screenshot
.
Volledig scherm
. © .
.
Volledig scherm
. © .

Bekijk hieronder de beelden van de kwalificatie in Oostenrijk: