Kans op buien tijdens kwalificatie Monaco

De kansen op pole position zaterdag tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco worden wat gelijkgetrokken. Er is namelijk een aardige kans op regen en dat lijkt goed nieuws voor coureurs die goed in de regen kunnen rijden, zoals Max Verstappen.

De komende dagen blijft de zon nog schijnen, tijdens de vrije trainingen, en ook tijdens de race op zondag lijkt er geen bui te vallen, zo verwacht Weerplaza.

Donderdag is het tijdens de eerste trainingen prima weer met flinke zonnige perioden en stapelwolken. ’s Middags is het 20 tot 22 graden en de wind is vrij rustig. Zaterdag wordt er wederom getraind waarna ’s middags de kwalificatie volgt. Michiel Severin, meteoroloog van Weerplaza verwacht dan snel wisselende omstandigheden: ,,Het ene moment schijnt de zon volop, maar vanuit de bergen proberen wolken en buien ook Monte Carlo te bereiken. Mocht dat gebeuren dan wordt het ook meteen koeler. Zondag is de kans op een bui kleiner, maar zeker niet nul. Waarschijnlijk verloopt de race vrij zonnig bij maxima van 22 tot 25 graden.”

De race begint zondag om 15.10 uur. De kwalificatie is een dag eerder om 15.00 uur. De eerste en tweede training zijn al op donderdag, in plaats van de gebruikelijke vrijdag.

Volledig scherm
© ANP