Kimi Räikkönen haat poespas rond jubileumrace

Kimi Räikkönen maakt zich op voor zijn 300ste Grand Prix in de Formule 1, maar de Fin heeft geen enkele behoefte aan de poespas rond een jubileum.

,,Het is maar een getal. Deze race is niet anders dan andere races. Voor mij telt alleen een goed resultaat”, zei de coureur van Alfa Romeo in aanloop naar de Grote Prijs van Monaco. ,,Ik heb het team verzocht er geen aandacht aan te besteden, maar tot nog toe zonder succes.”

Arjan Schouten, Tim Engelen en Etienne Verhoeff bespreken de GP van Monaco in Pitstop.

Volledig scherm
Kimi Räikkönen. © Getty

Räikkönen is al sinds 2001 actief in de Formule 1. Hij won 21 races en was in 2007 de laatste wereldkampioen voor Ferrari. In 2009 en 2010 verruilde hij de koningsklasse van de autosport voor het rallyrijden. ,,Die twee jaar ertussenuit leidde ik een normaal leven. Als ik dat niet had gedaan, was ik nu al gestopt. Voor mijn gevoel is het nu helemaal niet zo lang.”

Räikkönen heeft Ferrari ingeruild voor Sauber en staat nog tot en met 2020 onder contract. Als hij ook volgend jaar nog alle races rijdt, passeert hij Rubens Barrichello als recordhouder. De Braziliaan heeft 326 grands prix achter zijn naam.

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.