Volledig scherm
Robert Kubica. © REUTERS

Kubica dankzij sponsor reservecoureur Alfa Romeo

Autocoureur Robert Kubica blijft ook in 2020 betrokken bij de Formule 1. De 35-jarige Pool fungeert komend jaar als reserverijder van Alfa Romeo. Dat is te danken aan zijn persoonlijke sponsor PKN Orlen. Die Poolse oliemaatschappij stapt als financiële partner in bij Alfa Romeo.

Quote

Ik begin aan een nieuw hoofdstuk.

Robert Kubica

Kubica maakte vorig jaar een opmerkelijke rentree in de Formule 1 als wedstrijdcoureur bij het Britse raceteam Williams. In 2011 overleefde hij een ernstig ongeval tijdens een rally en leek zijn racecarrière voorbij. Hij wist echter na een lange revalidatie en mét een fysieke beperking aan zijn rechterarm en - hand terug te keren in de koningsklasse van de autosport.

De Pool reed vorig jaar in de auto van Williams voortdurend in de achterhoede en zijn contract werd niet verlengd. Bij zijn nieuwe team Alfa Romeo zijn de Fin Kimi Räikkönen en de Italiaan Antonio Giovinazzi de wedstrijdrijders.

Voor Kubica is het ook een weerzien met het team waar hij in 2006 zijn debuut maakte in de Formule 1, toen onder de naam BMW Sauber. De Pool onderscheidde zich als groot talent en won in 2008 de Grote Prijs van Canada. Een transfer naar Ferrari was in de maak, maar het rally-ongeluk verstoorde ruw zijn carrière.

,,Ik begin aan een nieuw hoofdstuk. Dit team heeft een speciale plek in mijn hart. Ik ken nog genoeg mensen uit mijn eerste periode bij Sauber”, verklaarde Kubica.

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.