Volledig scherm
Robert Kubica. © AFP

Kubica tekende bij Ferrari vóór zijn crash

De Poolse autocoureur Robert Kubica heeft onthuld dat hij vlak voor zijn zware crash in een rally in 2011 een contract bij het Formule 1-team van Ferrari had getekend. 

De coureur, die nu een reserverol vervult bij het team van Williams, zegt dat in een podcast van de Formule 1.

Kubica liep door het ongeval dermate ernstige verwondingen op, dat hij lange tijd moest vrezen dat het voorbij was met zijn racecarrière. Na lang revalideren lukte het hem terug te keren in de hoogste klasse van de autosport, zij het dat hij vrijwel alles met één arm doet.

Volledig scherm
Robert Kubica. © Getty Images


Kubica vertelt dat hij wist dat Ferrari hem verboden had de rally in Italië te rijden. ,,Maar ik wilde de organisatie van het evenement niet teleurstellen'', aldus de Pool, die in 2010 voor Renault in de Formule 1 reed en in 2008 in een bolide van BMW Sauber in Canada zijn enige grand prix won.

,,Doel één is Formule 1-rijder worden, doel twee is je naam vestigen in de Formule 1 en doel drie is wereldkampioen worden óf voor Ferrari rijden. De wereldtitel heb ik nooit veroverd, maar ik was wel bijna Ferrari-coureur'', aldus Kubica, die nog altijd hoopt volgend jaar een wedstrijdstoeltje bij Williams te krijgen.