Volledig scherm
Jan Lammers (l) en Formule 1-directeur Chase Carey. © EPA

Lammers waarschuwt voor doorverkoop kaarten F1-race Zandvoort

De organisatie van de Formule 1-race op het circuit van Zandvoort waarschuwt mensen die van plan zijn kaarten op onreglementaire wijze door te verkopen. Kort na de toewijzing werden de eerste tickets al voor een veelvoud van de originele prijs op Marktplaats aangeboden.

,,Kaarten boven de vastgestelde prijs kopen is te allen tijde onverstandig omdat het niet toegestaan is kaarten op deze manier te verkopen. De kans is groot dat Dutch GP deze kaarten ongeldig gaat verklaren. We gaan echter niet uitleggen hoe we dat doen”, zegt sportief directeur Jan Lammers in een verklaring.

De tickets voor de grand prix van 2020 werden dinsdag toegewezen. De vraag was vele malen groter dan het aanbod: in totaal werden meer dan een miljoen kaartjes aangevraagd, terwijl er over het hele weekend maar 315.000 toegangsbewijzen beschikbaar zijn.

,,Helaas zie je dit op veel evenementen die heel populair zijn. Wij raden iedereen af om via onbekende kanalen kaarten te kopen, omdat onmogelijk te achterhalen is of deze kaarten echt zijn”, aldus Lammers. ,,Voor mensen die echt niet van hun kaarten gebruik kunnen maken, zijn er voldoende mogelijkheden om de kaarten op een betrouwbare manier door te verkopen. Via het Dutch GP-wederverkoopplatform dat in 2020 gelanceerd wordt of aan vrienden en bekenden tegen de normale prijs.”

De mensen die toegangsbewijzen hebben bemachtigd, krijgen die pas twee weken voor de race in huis, op naam en met een persoonlijke barcode.

Direct na de toewijzing van de kaarten ontstond al rumoer. Heel wat mensen waren ontevreden omdat zij geen kaarten of niet het gewenste aantal toegewezen kregen. Zwarthandelaars speelden daar direct op in.

Volledig scherm
Max Verstappen tijdens een demonstratie bij de Jumbo Familie Racedagen op het Circuit Park Zandvoort. © ANP
  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.