Directeur Jan Lammers en Chase Carey van de Formula One Group, tijdens de ondertekening van de overeenkomst van de Grand Prix op racecircuit Zandvoort.
Volledig scherm
Directeur Jan Lammers en Chase Carey van de Formula One Group, tijdens de ondertekening van de overeenkomst van de Grand Prix op racecircuit Zandvoort. © ANP

Lammers: Zandvoort ultieme racebeleving

Circuit Zandvoort biedt de ultieme racebeleving. Dat zegt voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers.

Quote

Deze plek is ook uniek.

Jan Lammers

,,De coureur die volgend jaar op poleposition komt te staan, zal euforisch uit zijn auto stappen", verwacht geboren Zandvoorter, die is benoemd tot sportief directeur van de Dutch Grand Prix, die in 2020 terugkeert. ,,Ik vind het waanzinnig dat het gelukt is de Formule 1 'thuis' te brengen. Ik ben geboren naast het circuit, dus helemaal objectief ben ik niet, maar mijn dankbaarheid is groot dat de prins van Oranje en zijn team het voor elkaar hebben gekregen."

Lammers heeft zelf heel wat rondjes afgelegd op het circuit aan de duinen. ,,Deze plek is ook uniek. We moeten de baan wel op sommige stukken aanpassen. De start en finish verleggen we iets dichter naar de Tarzanbocht, de Gerlachbocht krijgt een grotere uitloop en de Hugenholtzbocht wordt verbreed, evenals de Arie Luyendijkbocht vlak voor het rechte stuk. Dat wordt meer een kombocht zodat de coureurs vol gas kunnen geven en de DRS open kan. En natuurlijk is er het Scheivlak, de bocht in de duinen die op hoge snelheid kan worden genomen. Zo'n soort bocht beleven kan nergens anders", aldus Lammers.