Volledig scherm
© Getty Images

‘Leclerc heeft alle recht om boos te zijn en dat moeten we accepteren’

Charles Leclerc kreeg vandaag in China opnieuw te maken met teamorders. De Ferrari-coureur moest zijn teamgenoot Sebastian Vettel voorbij laten en moest daarna ook veel later stoppen waardoor hij veel tijd verloor en als vijfde over de finish kwam. ,,Ik snap het gevoel bij Charles”, vertelt teambaas Mattia Binotto.

,,Maar op het moment dat hij Vettel voorbij moest laten, was Mercedes sneller en we probeerden Seb (Vettel red.) de beste kans te geven. Het was niet om één coureur een voordeeltje te geven”, gaat Binotto verder. ,,Als Charles teleurgesteld is dan heeft hij daar alle recht toe en dat moeten we accepteren.”

Ferrari werd voor het derde weekend op rij verslagen door Mercedes, terwijl de Ferrari een betere wagen werd toegedicht. Het gat in het constructeurskampioenschap is inmiddels al fors nadat de concurrent drie keer op rij een één-twee noteerde. ,,We hebben geen idee waarom we hun snelheid niet kunnen matchen, maar we moeten terug naar Marinello (de thuisbasis van Ferrari red.) en kijken naar de data.”