Sebastian Vettel en Charles Leclerc
Volledig scherm
Sebastian Vettel en Charles Leclerc © BSR Agency

Leclerc over Vettel: ‘Ik had nooit zoveel kunnen leren zonder jou’

Charles Leclerc praat vol lof over zijn teamgenoot Sebastian Vettel die aan het einde van dit seizoen vertrekt bij Ferrari. ,,Het is een enorme eer geweest om jouw teammaat te zijn”, vertelt Leclerc.

,,We hebben wat intense momenten gehad op de baan. Soms erg goed en soms die niet zo eindigden als we hadden gewild”, gaat Leclerc verder op zijn instagrampagina. ,,Maar er was altijd respect, ook al werd dit soms niet zo uitgelegd door de buitenwereld. Ik had nooit zoveel kunnen leren zonder jou. Bedankt voor alles Seb.”

De 22-jarige Leclerc werd vorig seizoen teamgenoot van Vettel bij Ferrari, nadat hij overkwam van Alfa Romeo. Het grote talent wist in zijn debuutseizoen voor de Scuderia twee overwinningen te boeken, waar Vettel niet verder kwam dan één. De Monegask eindigde uiteindelijk ook voor de viervoudig wereldkampioen in de WK-stand op de vierde plek.

Vettel en Ferrari maakten vanochtend bekend dat de 32-jarige Duitser aan het einde van het huidige Formule 1-seizoen vertrekt bij de renstal.  ,,De afgelopen maanden hebben ervoor gezorgd dat ik naar de echte prioriteiten in mijn leven ben gaan kijken. Ik ga nu de tijd nemen om te kijken wat echt belangrijk is in mijn toekomst”, zei Vettel daarover.

  1. Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopnames: ‘Dit was geweldig’
    Video

    Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopna­mes: ‘Dit was geweldig’

    Eigenlijk zouden Max Verstappen en de andere coureurs uit de Formule 1 zondag door de nauwe straten van Monaco racen, maar het bleef als gevolg van de coronacrisis stil in het prinsdom. Toch werden de straten ‘s ochtends afgesloten voor Charles Leclerc, die in een sportauto van Ferrari als enige wel door Monaco mocht racen. Dat deed de 22-jarige Monegask als hoofdrolspeler in een korte film van de Franse regisseur Claude Lelouch.