Leclerc snelste voor thuispubliek, Verstappen vierde tijd

Max Verstappen heeft bij de derde vrije training voor de GP van Monaco de vierde tijd (1:11.539) genoteerd. Monegask Charles Leclerc was op zijn thuiscircuit de snelste met een tijd van 1.11.265. Tussen Leclerc en Verstappen staat het Mercedes-tweetal Valtteri Bottas en Lewis Hamilton.

Volledig scherm
Uitslag derde vrije training. © AD Sportwereld

De derde vrije training begon voor Ferrari niet bepaald gelukkig. De Duitser Sebastian Vettel miste de bocht bij Sainte Dévote en crashte. De virtual safety car volgde, waarna het gedrag van Leclerc tijdens de safety car werd gecontroleerd. De Monegask zou de regels overtreden hebben. Vooralsnog kwam het de Ferrari-coureur niet op een straf te staan. 

Verstappen kende een solide derde vrije training, nadat hij bij de eerste vrije training tweede was geworden en bij de tweede vrije training te maken had met een waterlek. De Nederlander zette een vierde tijd neer. 

De kwalificatie voor de GP van Monaco volgt om 15.00 uur.  

Podcast Pitstop: Arjan Schouten, Tim Engelen en Etienne Verhoeff bespreken de Grand Prix van Nederland en de race in Monaco. ‘Max Verstappen heeft nog alles te bewijzen in Monaco’

Volledig scherm
Max Verstappen. © Getty Images