Lesje van Hamilton voor Verstappen: ‘Jij had alles te verliezen, Ocon niets’

Lewis Hamilton heeft het opgenomen voor Estéban Ocon na het veelbesproken incident met Max Verstappen in de Grand Prix van Brazilië.

Volgens de Britse wereldkampioen had Ocon alle recht om zich van een ronde achterstand te ontdoen. ,,Jij had meer te verliezen dan hij. Hij had niets te verliezen'', zei Hamilton tegen Verstappen in de ruimte waar de coureurs verzamelen voor de podiumceremonie.

Volledig scherm
© Getty Images

Verstappen was woedend op Ocon, omdat de Fransman hem de zege had ontnomen. Als leider in de wedstrijd haalde de Nederlander achterblijver Ocon in, maar Verstappen was er nog niet voorbij, of de coureur van Force India probeerde in de binnenbocht alweer zijn verloren plek terug te pakken, met als gevolg een botsing. ,,Natuurlijk heeft hij dat recht om zijn ronde goed te maken, maar je kunt toch niet tegen de leider van de race crashen. Wie doet zoiets stoms?", had Verstappen geantwoord.

Hamilton probeerde Verstappen echter duidelijk te maken dat hij de situatie verkeerd had beoordeeld en beter wat voorzichtiger had kunnen zijn. ,,Ik zag de twee crashen en was niet eens verrast. Max is een doorzetter en soms keert zich dat tegen je. Ik had het anders aangepakt in zijn situatie, want hij reed voor de overwinning en Ocon niet.”

Bekijk hieronder de botsing tussen Estéban Ocon en Max Verstappen:

Bekijk hieronder het interview met Estéban Ocon

Bekijk hieronder de samenvatting van de GP van Brazilië