Lewis Hamilton.
Volledig scherm
Lewis Hamilton. © AP

Lewis Hamilton zwaar gestraft, dijk van een kans voor beboete Max Verstappen in titelstrijd

Lewis Hamilton werd vlak voor de sprintrace zwaar gestraft voor zijn ‘illegale’ achtervleugel. Die stond vrijdag tijdens de DRS-momenten te ver open. Vanwege die overtreding moest hij de sprintrace zaterdagmiddag (lokale tijd) achteraan starten. Max Verstappen kwam ervan af met een boete. Verstappen liep vervolgens dankzij zijn tweede plek in de sprintrace twee punten uit in de strijd om de wereldtitel.

78 reacties

 • Anoniem

  2 maanden geleden
  We erg knap van Verstappen als hij een verschil van 0,2mm met blote oog kan zien....ook nog met helm op. Je zou bijna denken 'wist hij meer?'....
 • Ger Testroote

  2 maanden geleden
  Hoef Mercedes zelf ook niet bestraft te worden en verminderen van punten. Als het bij Redbul was geweest dan was het al gebeurt er klop nog iets niet bij Mercedes kwa snelheid Fia moet de hele auto onderzoeken. Ger Testroote
 • Edwin Dik

  2 maanden geleden
  Geen probleem voor mercedes. De auto wordt zover opgeschroefd dat het nog 4 races meegaat. Dit kan red bull niet parreren en wordt dus geen wereldkampioen. Goede zet van Toto om nu een motorwissel te doen en een gridstraf van 5 plekken te aanvaarden.
 • henri wolbrink

  2 maanden geleden
  Kan iemand mij uitleggen waarom Lewis op de grid mocht starten. Hij had toch mechanische wijzigingen aan zijn auto moeten laten uitvoeren. En dan dus toch vanuit de pits moeten starten? Maakt gewoon weinig uit. Maar zou het graag begrijpen.
 • Kristin Groenenboom

  2 maanden geleden
  Idd @Ronald Kalkman. Dat is de enige nuchtere conclusie die er is.