Sebastian Vettel. Inzet: verslaggever Arjan Schouten.
Volledig scherm
PREMIUM
Sebastian Vettel. Inzet: verslaggever Arjan Schouten. © EPA, Joost Hoving

Lothar Matthaüs op wielen, maar nu al met pensioen? Liever niet

ColumnFormule 1-verslaggever Arjan Schouten kent het imago van ‘vervelende mekkerkont’ Sebastian Vettel in Nederland. Hij snapt dat de wereldkampioen van 2010, 2011, 2012 en 2013 bij Ferrari op een zijspoor is beland, maar met pensioen ziet hij hem liever nog niet gaan. ‘Hij heeft humor, een mening én weet wat de wereld biedt naast de paddock.’

Nee, hij is niet de populairste in Nederland. Een jankerd, wordt hij hier vaak genoemd. Een vervelende mekkerkont. Voelt Sebastian Vettel zich benadeeld, dan krijgt hij hier meteen de volle laag. Ligt hij weer eens in de clinch met Max Verstappen, dan heeft er maar één schuld, dat begrijpt u. Gaat hij het gras in, dan wordt er gegniffeld in Hollandse huiskamers. Omdat wij voor die andere zijn, met die oranje leeuwenhelm op. Maar ook omdat wij helden liever niet te lang op een apenrots zien zitten. Van de val genieten we net zo intens.

  1. Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopnames: ‘Dit was geweldig’
    Video

    Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopna­mes: ‘Dit was geweldig’

    Eigenlijk zouden Max Verstappen en de andere coureurs uit de Formule 1 zondag door de nauwe straten van Monaco racen, maar het bleef als gevolg van de coronacrisis stil in het prinsdom. Toch werden de straten ‘s ochtends afgesloten voor Charles Leclerc, die in een sportauto van Ferrari als enige wel door Monaco mocht racen. Dat deed de 22-jarige Monegask als hoofdrolspeler in een korte film van de Franse regisseur Claude Lelouch.