Max derde achter Ferrari's, rommelige training Hamilton

Vrije training 1In de eerste vrije training na de zomerstop is Max Verstappen tot de derde tijd gekomen: 1.45,577. Op Spa-Francorchamps waren vanochtend alleen Sebastian Vettel (1.44,574) en Charles Leclerc in hun Ferrari’s sneller dan de Limburger op zijn ‘thuiscircuit’.

Volledig scherm
© REUTERS

Waar de training voor de meeste coureurs zoals gewoonlijk rustig verliep, kende Lewis Hamilton een rommelige sessie op het circuit waar hij vaker uitviel dan waar dan ook. Zo gaf de Britse WK-leider al vroeg in de training aan vermogen kwijt te zijn geraakt, later bleek dat het om een probleem met het gaspedaal ging. Deze werd vervangen, maar net toen Hamilton dan eindelijk zijn eerste tijd op de klokken wilde gaan zetten kreeg hij over de boordradio te horen dat de telemetrie niet werkte. Uiteindelijk kwam de wereldkampioen tot de zesde tijd, achter de Ferrari’s, Red Bulls en ploeggenoot Valtteri Bottas.

Voor Verstappen gebeurde er in de ochtend weinig. Op Spa noteerde hij de derde tijd op gepaste afstand van Vettel en Leclerc, maar was hij in ieder geval nipt sneller dan zijn nieuwe ploeggenoot Alexander Albon. De naar Toro Rosso verplaatste Pierre Gasly kwam niet verder dan een teleurstellende achttiende tijd.

Beluister de Formule 1-podcast Pitstop.

Volledig scherm
Uitslag vrije training 1. © AD
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© REUTERS