Max Verstappen boekt vijfde GP-overwinning, Hamilton pakt vijfde wereldtitel

Max Verstappen heeft in Mexico zijn vijfde Grand Prix-overwinning geboekt. De Nederlander pakte in de eerste bocht de eerste plek af van teamgenoot Daniel Ricciardo en gaf deze vervolgens niet meer af. Achter hem eindigde Lewis Hamilton op de vierde plek, hetgeen voldoende was voor zijn vijfde wereldtitel. 

Hamilton moest in Mexico bij de eerste zeven coureurs eindigen en nam tijdens de race niet veel risico. Toch liep de Grand Prix niet zoals de Brit had gehoopt. Hij kwam snelheid te kort en werd meermalen ingehaald. Het gaf zijn vijfde wereldtitel wat minder glans, maar daar zal Hamilton niet erg om malen. Het betekent dat Hamilton op gelijke hoogte komt met de legende Juan Manuel Fangio. Enkel Michael Schumacher veroverde meer wereldkampioenschappen (7).

Voor Verstappen, die tevens werd uitgeroepen tot driver of the day, was de Grand Prix van Mexico een redelijk saaie race. De Nederlander kwam op de openingsfase na niet meer in beeld. De voorsprong op zijn concurrenten werd met het rondje groter en de coureur van Red Bull reed in een niemandsland. Toch kreeg Verstappen het aan het einde van de race benauwd nadat hij teamgenoot Daniel Ricciardo, op dat moment tweede, zag uitvallen met naar het scheen een kapotte motor. ,,Draai mijn motor terug”, riep Verstappen over de boordradio. Het tastte zijn voorsprong niet aan, want uiteindelijk kwam de Nederlander zeventien seconden voor Sebastian Vettel over de finish.

Volledig scherm
Max Verstappen © Getty Images