Max Verstappen op Silverstone.
Volledig scherm
Max Verstappen op Silverstone. © ANP

Max Verstappen loopt averij op, primeur voor Carlos Sainz na spectaculairste race van het jaar

Met samenvattingIn een van de mooiste en incidentrijkste races van dit seizoen speelde Max Verstappen een bijrol. Achteruitgeslagen na pech moest hij van plek 7 toekijken hoe de Ferrari’s met Lewis Hamilton en Sergio Pérez vochten voor de zege. Carlos Sainz won zijn eerste GP, Verstappen liep averij op in het wereldkampioenschap en moest tot op de streep vechten om de zevende plaats veilig te stellen.

13 reacties

 • Koos Brinckmann

  1 maand geleden
  @m.y.franssen Even Zandvoort in herinnering brengen, waar de Nederlandse fans uiterst correct waren jegens Lewis. En dat na Silverstone 2021. @h.peters U gelooft dat toch niet echt? Tuurlijk, Checo is een uitstekende teammaat zodra Max pech krijgt. Maar RedBull heeft zoveel geïnvesteerd in "Project Max" (en dan heb ik het niet alleen over geld), dat zij enorm veel gezichtsverlies zou lijden als Checo plotseling (zoals Russell bij Mercedes) de boventoon zou voeren. Dat zal dus nooit gebeuren.
 • Maria Yvonne Franssen

  1 maand geleden
  @C.Ruler Dat uitjouwen van Max door het Britse publiek was inderdaad niet erg stijlvol. De vraag is wel, welk publiek hiermee begon. Ik vond het echt gênant, hoe het Nederlandse publiek Lewis Hamilton uitjouwde in Abu Dhabi 2021.
 • Koos Brinckmann

  1 maand geleden
  Max moest bij de herstart vanaf P2 vertrekken omdat de rode vlag werd getoond vóór het einde van de eerste ronde. Maar wat ik dan niet begrijp is dat de rondeteller duidelijk op "2" stond toen de bolides in de pitstraat stonden.
 • Dolly J. de Groot

  1 maand geleden
  Dolly J. de Groot Was wel een heel harde klapper in de eerste ronde zeg. Heel de race heel spannend geweest. Liefs Dolly
 • Dierijck

  1 maand geleden
  Prima damage control van Verstappen, mede dankzij opnieuw tactisch matig werk van Ferrari. Nu op naar een paar favoriete RB circuits.