Max Verstappen.
Volledig scherm
Max Verstappen. © Getty Images

Max Verstappen over 2019: ‘Hopelijk hebben we zo'n winnende auto’

Max Verstappen reed een sterk jaar in de Formule 1. Hij won in 2018 twee races, maar wil volgend seizoen namens Red Bull ook écht meedoen om de wereldtitel. ,,Allereerst moeten we een goede auto bouwen, met een betrouwbare en krachtige motor‘’, aldus Verstappen op de website van de F1.

,,Ik denk ook dat we die krijgen, maar daarvoor moeten we eerst de wintertesten afwachten.” Die motor zal komend seizoen een grote verandering zijn. Red Bull gaat namelijk van een Renault-motor naar een motor van Honda. ,,Ik denk dat die motor goed is‘’, geeft Verstappen zijn mening over de verandering bij zijn team.

Zou Verstappen, met een nieuwe motor, ook mee kunnen spelen om de wereldtitel in 2019? Dan moet Red Bull serieus gaan concurreren met Mercedes en Ferrari. ,,Dat vind ik een moeilijke vraag. Het hangt er heel erg vanaf wat voor package je krijgt‘’, geeft de 21-jarige coureur aan. Zelfs met een winnende auto moet je zorgen dat je niet te veel fouten maakt, legt hij uit. “Maar hopelijk hebben we zo’n winnende auto.”