Team Max bij de Red Bull-fabriek in Milton Keynes waar hij gisteren werd onthaald.
Volledig scherm
Team Max bij de Red Bull-fabriek in Milton Keynes waar hij gisteren werd onthaald. © Getty Images

Max Verstappen tegen Mercedes: ‘Je moet nederlaag accepteren, hoeveel pijn het ook doet’

Max Verstappen hield zich gisteren naar eigen zeggen niet bezig met een mogelijke beroepszaak van Mercedes. De Duitse renstal kondigde na de slotrace van het Formule 1-seizoen in Abu Dhabi aan dat het overweegt in beroep te gaan tegen de beslissingen van de stewards, maar trok dat besluit donderdagmorgen alsnog in, waardoor Verstappen nu ook definitief wereldkampioen is.

46 reacties

 • Jan Smith

  5 maanden geleden
  Wijze woorden. Kan Hamilton en vooral Toto een voorbeeld aan nemen. De laffe strategie bij Mercedes heeft ze de kop gekost. Red Bull heeft een top prestatie geleverd. Constant scherp én aanvallend. Verlies is zuur voor Hamilton....maar wegblijven is erg erg laf en onsportief. In 2008 heeft hij zelfs eigenlijk een titel gestolen.... Deze titel komt Verstappen en Red Bull 100 % toe.
 • Hanneke Meer

  5 maanden geleden
  Als leek is het onbegrijpelijk dat de wedstrijdleiding invloed heeft op een wedstrijd. Mercedes zag geen noodzaak om banden te wisselen omdat Verstappen nog vijf auto's voor zich had en wilde Hamilton koppositie laten behouden. Op zich misschien een gok, maar kansloos door de macht die de wedstrijdleider plotsklaps gebruikt om iets te laten gebeuren wat niet te voorspe was? Unfair om eerdere momenten ten nadele van Verstappen zo proberen recht te trekken. Wat kamp Verstappen daarmee goedpraat.
 • Jaap Spruitenburg

  5 maanden geleden
  Formule 1 is van racen naar een entertainment show gegaan. Een Amerikaanse Hollywoodfilm is er niets bij. Mercedes zal hooguit hier in Nederland 3 auto’s minder verkopen maar verder zal de schade wel mee vallen. Zoals Toto Wolff een slechte verliezer is, is deze laatste race ook een slechte winst. Discutabel seizoen geeft eendiscutabele winst Het liefst zou ik Lewis en Max in hetzelfde team zien zodat het een gelijkwaardige strijd wordt. Dan hoeft Max misschien ook niet meer geholpen te worden…
 • Ron de Bruin

  5 maanden geleden
  Hanneke Meer.. Natuurlijk heeft de wedstrijdleiding invloed gehad op het einde van de race. Maar Mercedes zelf blijft ook verantwoordelijk. Ze hebben de laatste 40 ronden de tijd gehad om Hamilton nieuwe banden te geven en het niet gedaan. Dus dat is sowieso een gok. Hebben we eerder ook gezien dit seizoen. Ik geloof bij Gasly, die kwam helemaal niet meer vooruit in de allerlaatste ronde. .
 • Jolanda Rutgers

  5 maanden geleden
  Had Hamilton Verstappen er niet af gereden in Silverstone was max al wereldkampioen geweest voordat de laatste race gereden moest worden
 1. FIA: Aanhoudende discussies over uitslag in Abu Dhabi schaden het imago van het kampioenschap

  FIA: Aanhouden­de discussies over uitslag in Abu Dhabi schaden het imago van het kampioen­schap

  Er moet volledige helderheid komen over de huidige regels in de Formule 1. Dat liet de internationale autosportfederatie FIA in Parijs weten na een vergadering van de mondiale raad. Directe aanleiding hiervoor is het controversiële slot van de Grote Prijs van Abu Dhabi, afgelopen zondag, waarin Max Verstappen (Red Bull) dankzij een sensationele inhaalactie in de laatste ronde ten koste van titelhouder Lewis Hamilton (Mercedes) de wereldtitel veroverde.