Max ziet zichzelf niet als favoriet: ‘Mercedes kloppen wordt heel lastig’

Hij won de laatste race in Brazilië, maar de favorietenrol in Abu Dhabi schuift Max Verstappen naar Mercedes. ,,Die zijn hier altijd snel.”

Volledig scherm
© Getty Images

Door Arjan Schouten

Twee testsessies gehad en Max Verstappen weet waar hij staat op het circuit van Yas Marina in Abu Dhabi. Mercedes is rapper, zo luidt de conclusie na een tweede en vijfde plaats voor de Nederlander van Red Bull Racing. ,,Voor ons was het een redelijke dag. Allemaal écht nog niet perfect en de afstellingen kunnen en moéten nog beter. Maar we weten waar het aan schort en voor nu is het wel oké“, zo meende Verstappen, die zijn tijden door de tweede training heen niet spectaculair zag verbeteren toen hij de mediums voor de softs verruilde. Morgen verwacht hij echter competitiever te zijn. ,,Het is oké voor nu, we hebben onze redenen. Er is nog wel het een en ander te verbeteren en zo rampzalig is het allemaal ook niet.”

Mercedes verslaan in de kwalificatie, daar gaat hij echter niet van uit. Al weet Verstappen ook dat Valtteri Bottas zondag achteraan de grid moet starten vanwege een noodzakelijke motorwissel. ,,Dat gaat wel heel lastig worden”, denkt de Limburger, die nog nooit een top-5 plaats noteerde in de kwalificatie op het snelle rondje van Yas Marina. ,,Mercedes is altijd ijzersterk hier en dat gaat morgen niet anders zijn. Die zijn hier héél moeilijk te verslaan.”

Volledig scherm
Max Verstappen. © EPA
Volledig scherm
© Getty Images
  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.