Mercedes-baas Wolff over crash Verstappen en Hamilton: ‘De halo heeft Lewis zijn leven gered’

VideoToto Wolff vermoedde dat er min of meer opzet in het spel was vanuit Max Verstappen, toen die samen met Lewis Hamilton in de grindbak eindigde in Monza. De Mercedes-baas vond bovendien dat de stewards een lijn moeten trekken. ,,We willen niks ernstigers zien.” Zo stelde hij ook dat de halo het leven van Hamilton heeft gered.

27 reacties

 • René Schellevis

  5 dagen geleden
  Zet nou inderdaad eens je oranje bril af. Verstappen zat net zoveel voor Hamilton in Monza als andersom op Silverstone. Niet dus. Hamilton was daar fout, hier maakt Verstappen een fout. Dat Verstappen behoorlijk pech heeft gehad met het uitvallen op Silverstone qua punten mag heel duidelijk zijn.
 • Koos Brecht

  1 week geleden
  ‘De halo heeft Lewis zijn leven gered’ ....zoals de bandenstapel het leven van Max redde op Silverstone.
 • Jos Strampraad

  1 week geleden
  Volgens mij is het zo dat als er een blauwe vlag word gezwaaid dat die de vlag krijg in dit geval de Mercedes dan voorrang moet geven aan de anderen wagen,maar Mercedes word altijd voorgetrokken kijk maar naar de straf als je iemand met 300 kilo erger in de banden douw krijg je maar 10 seconde en Max krijg gelijk 3 plaatsen staf weer voortrekken van Mercedes Jos strampraad
 • Anoniem

  1 week geleden
  @ hans brand Volgens mij stond er ook een steward, Te zwaaien met een blauwe vlag . Die staat aan de overkant van de pitstraat. Op de beelden is dit te zien ,Lewis moest dus goed uitkijken. Je hebt helemaal gelijk . C Oosterhout
 • Martin Dongen

  1 week geleden
  Lewis de beste aller tijden,Max kan daar nog niet aan tippen behalve met zeer gevaarlijk rijgedrag en de grote onschuldige spelen .
 1. Verstappen over crash met Hamilton: ‘Ik wilde racen, maar hij liet dat niet toe’
  Play
  Video

  Verstappen over crash met Hamilton: ‘Ik wilde racen, maar hij liet dat niet toe’

  Na de crash met titelconcurrent Lewis Hamilton deed Max Verstappen zijn verhaal, nog voor hij naar de stewards moest om uitleg te geven. ,,Hij bleef maar afknijpen, terwijl dat helemaal niet nodig was geweest.” Verstappen is door de stewards echter als schuldige aangewezen na de botsing met Lewis Hamilton op Monza. De Nederlandse WK-leider heeft voor de Grand Prix van Rusland, over twee weken in Sotsji, een gridstraf van drie plekken gekregen.