Volledig scherm
Mercedes © Mercedes

Mercedes showt nieuwe wagen

Lewis Hamilton gaat dit seizoen met de F1 W10-wagen van Mercedes een gooi doen naar zijn zesde wereldtitel. De Duitse renstal, waar ook de Fin Valtteri Bottas voor rijdt, gaat als topfavoriet voor dit F1-seizoen voor de zesde constructeurswereldtitel op rij.

De veranderingen aan de livery, de kleurstelling, zijn niet zo groot als het team de afgelopen week aan het teasen was. De groenachtige gloed komt nadrukkelijker naar voren dan de afgelopen jaren en het Mercedes logo wordt getoond aan de achterkant. Uiteindelijk blijft alles redelijk bij het oude en blijven de Silver Arrows gewoon zilver.

Volledig scherm
Mercedes © Mercedes

De voorsprong van Mercedes op de concurrenten Ferrari en Red Bull slinkt elk jaar een beetje, maar het team van wereldkampioen Lewis Hamilton is in het tijdperk van de hybride-motor vooralsnog onaantastbaar gebleken. De haarscheurtjes die vorig jaar ontstonden in de eerste seizoenshelft toen Ferrari de aanval opende, werden in de tweede helft vakkundig weggewerkt.

,,We beginnen het seizoen met nul punten, dus we gaan nergens vanuit”, vertelt teambaas Toto Wolff. ,,We hebben absoluut niet het gevoel dat we recht hebben op de plek vooraan de grid. Sterker nog, vanwege de nieuwe regels weten we dat elk team kans maakt op de titel. We zien alle teams dus als concurrentie.”

Vandaag komt niet alleen Mercedes met de nieuwe wagen. Ook het Red Bull van Max Verstappen gaat de bolide tonen. Racing Point, voorheen Force India, komt ook met de nieuwe wagen. 

Belangrijke data:

13 februari: Presentatie Red Bull
13 februari: Presentatie Racing Point
14 februari: Presentatie McLaren
15 februari: Presentatie Ferrari
18 februari: Presentatie Alfa Romeo
18-21 februari: Testdagen
26 februari - 1 maart: Testdagen
17 maart: Grand Prix van Australië