Met MCL34 wil McLaren terug naar de top

Een dag na Red Bull Racing en Mercedes presenteerde McLaren vandaag zijn nieuwe Formule 1-auto. De MCL34. Een auto waarmee de gevallen grootmacht weer terug wil naar de top.

De MCL34.
Volledig scherm
De MCL34. © Twitter McLaren

In het hoofdkwartier van McLaren in het Britse Woking werd de nieuwe bolide - wederom oranje, met blauwe accenten op de vleugels - onthuld in bijzijn van de twee coureurs. Met Lando Norris en Carlos Sainz twee nieuwe piloten, na het afscheid van Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne. ,,Ik weet niet wat jullie er van vinden, maar ik vind ‘m schitterend’’, vertelde aanwinst Sainz, met een lachende Norris naast hem, die weet dat heel Engeland op hem zal gaan letten de komende maanden.

McLaren, sinds 1966 onafgebroken in de Formule 1 en goed voor twaalf wereldtitels en acht constructeurstitels, kan een nieuw succes wel gebruiken. De laatste vier seizoenen behoorde de grootmacht uit het verleden, waar Ayrton Senna, Niki Lauda, Alain Prost, Mika Hakinnen en Lewis Hamilton successen vierden, niet eens meer bij de beste vijf teams. Norris: ,,Ik weet welke verwachtingen er leven. Wat voor druk er op mijn schouders ligt. Maar ik ben er klaar voor.’’