Volledig scherm
© BSR Agency

‘Mij de zege gegund? Dat vind ik zo achterlijk’

Speculatie matchfixingDe suggestie dat de zege in Oostenrijk Max Verstappen twee weken geleden gegund zou zijn, betitelde de coureur van Red Bull Racing na de kwalificatie in Engeland als regelrechte onzin. ,,Als je zo redeneert dan spoor je niet.‘’

Volledig scherm
© AFP

Door Arjan Schouten

In de paddock in Spielberg kon je de eerste complottheorieën meteen na de race al horen. Max Verstappen zou twee weken terug niet alleen op eigen kracht de GP van Oostenrijk hebben gewonnen, maar op verzoek van de F1-organisatie zou Mercedes het even rustig aan gedaan hebben. De sport had het nodig, een andere winnaar, na maandenlange dominantie van Mercedes. Die suggestie werd na de race ook nog eens meermaals uitgesproken door voormalig Formule 1-coureur Michael Bleekemolen, die het kunststukje van Verstappen vond ‘rieken naar matchfixing’. Live aan tafel bij het Formule 1-café van Ziggo herhaalde hij zijn woorden eerder deze week nog eens. ,,Uit de organisatie zou kunnen zijn gevraagd of Mercedes de motor een tandje lager wilde zetten’‘, zo verklaarde Bleekemolen op basis van bronnen die hij niet prijs wilde geven.

Max Verstappen had de opmerkelijke teksten van Bleekemolen natuurlijk ook gehoord en na de kwalificatie in Engeland, waar hij vierde werd, had hij er geen goed woord voor over. ,,De race zou me gegund zijn, toch? Nou, als je zo redeneert dan spoor je niet. Dat vind ik zo achterlijk‘’, aldus Verstappen.

Eerder noemde vader Jos de teksten van Bleekemolen op Twitter ook al onzin.

Geniet hier nog eens van de spectaculaire zege van Verstappen in Oostenrijk.

Volledig scherm
© AFP